10 To Watch - Box 3

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Romantiek & Drama 1042
Cover van de film '10 To Watch - Box 3'
Regisseur Dominga Sotomayor
Cast Marvin Agustin
  Jim Avignon
  Isidora Simijonovic
  Movie
Releasejaar 2013
Kijkwijzer16 jaar
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

10 to Watch is een serie binnen het dvd-label Tiger Releases van het International Film Festival Rotterdam: een gevarieerde, wereldwijde selectie van tien festivalfilms, merendeels bekroond met prijzen en vertoond in de Tiger Awards Competitie of Bright Future.
Na het succes van de eerste 10 to Watch-serie (gebundeld in twee dvdboxen) is er een nieuwe collectie van tien festivalfilms samengesteld. Box 3 bevat de eerste vijf titels uit de reeks: Mondomanila, De Jueves a Domingo, Grandma Lo-Fi, Clip en Chapiteau-Show.

Mondomanila (Khavn / Filippijnen, Duitsland / 2011 / 75 minuten)
Het leven in de sloppenwijken van grote derdewereldsteden is al op vele manieren verfilmd, maar nooit eerder werd er een musical over gemaakt. Khavn viert het leven van losers in de getto's van de Filippijnse hoofdstad Manila.

De Jueves a Domingo (Dominga Sotomayor / Chili / 2012 / 96 minuten)
Deze Hivos Tiger Award-winnaar toont scènes uit een huwelijk vanaf de achterbank van de Mazda 929 waarmee een Chileense familie op vakantie gaat. Sensitief, persoonlijk debuut van Sotomayor.

Grandma Lo-Fi (Orri Jonsson, Kristín Björk Kristjánsdottir, Ingibjörg Birgisdottir / IJsland / 2011 / 62 minuten)
Charmante, deels geanimeerde documentaire over een cultfiguur in de IJslandse muziekscene die vanaf haar 70ste meer dan zeshonderd liedjes uitbracht in eigen beheer, boordevol uniek ambient geluid.

Clip (Maja Miloš / Servië / 2012 / 100 minuten)
Dynamisch portret van zoekende jongeren; seksueel openhartig, emotioneel verontrustend en meer dan grensoverschrijdend. Inmiddels verboden in Rusland. Won de Hivos Tiger Award op IFFR 2012.

Chapiteau-Show (Sergey Loban / Rusland / 2011 / 207 minuten)
Vrolijke wanhoop, surrealistische knipogen en minimalistische musicalnummers zetten de toon in een schouwspel van vier delen dat verfrissend afwijkt van de doorsnee Russische artfilm. Een eigenzinnig manifest over vrijheid.
Let op met kinderen tot 16 jaar

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 2 disks, speelduur 580:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.