100 Years Of War

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Geschiedenis 324
Cover van de film '100 Years Of War'
Regisseur William Dieterle
Scenario Sonya Levien
Schrijver Victor Hugo
  Bruno Frank
Cast Charles Laughton
  Edmond O'Brien
  Maureen O'Hara
  Thomas Mitchell
  Cedric Hardwicke
  Alan Marshal
  Walter Hampden
  » meer
Muziek Alfred Newman
Producent Pandro S. Berman
Productiebedrijf RKO Pictures
Releasejaar 2013
Kijkwijzer16 jaar
Lengte116 minuten
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Zoals in iedere periode in de geschiedenis woedden er ook in de afgelopen eeuw overal ter wereld conflicten. Maar met iedere technologische vooruitgang groeiden ook de oorlogen en werden ze destructiever. Van tanks en vliegtuigen tot geweren en nucleaire bommen; in de afgelopen 100 jaar speelde de race om nieuwe en verbeterde wapens een grote rol in de vorming van onze wereld.

Kijk eens goed naar de mensen, de gevechten, de technologie en de strategie├źn waarmee de grootste conflicten van de laatste eeuw gewonnen en verloren werden. De Eerste Wereldoorlog, of Grote Oorlog, waar een nieuw soort soldaat het luchtruim koos en een nieuw soort oorlog voerde met vliegtuigen en luchtschepen. Een oorlog waar miljoenen vochten en stierven in de loopgraven en waar gifgas en gewapende tanks voor nieuwe verschrikkingen op het slagveld zorgden. De Tweede Wereldoorlog, het dodelijkste conflict uit de menselijke geschiedenis, waar het gevecht iedere uithoek van de wereld bereikte, over land, over zee en in de lucht. De Koreaanse Oorlog, waar een gewelddadige confrontatie van politieke idee├źn uitgevochten werd op het Koreaanse schiereiland, met miljoenen slachtoffers tot gevolg. Het effect van deze oorlog is vandaag de dag nog steeds voelbaar. De Vietnamoorlog, een conflict dat een hele generatie voor het leven tekende en de harde realiteit van de oorlog ook bij de onschuldige burgers bracht. De Koude Oorlog was een periode van langdurige spanning en wantrouwen, gevoed door tegengestelde opvattingen en gevormd door angst voor de wederzijdse dreiging de ander te vernietig en. We eindigen met de oorlogen in Afghanistan en Irak die de krantenkoppen de laatste decennia hebben beheerst en dat nog steeds doen.

Deze conflicten hebben samenlevingen veranderd, grenzen opnieuw getrokken en miljoenen levens gekost. Dit is 100 JAAR OORLOG.
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Geweld

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 24 disks, speelduur 2417:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.