12,5 Jaar Bisschop Muskens - Over Dood, Hemel, God en Geluk

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Biografie 84
Cover van de film '12,5 Jaar Bisschop Muskens - Over Dood, Hemel, God en Geluk'
Releasejaar 2008
DragerDVD

Samenvatting

Bisschop Martinus Muskens van Breda kondigt in april 2007 zijn vertrek aan als bisschop en komt met een opmerkelijk boek, waarin hij openhartig vertelt over de dood. In het RKK tv-programma Kruispunt praat hij over de kunst om bij leven al vriend te worden van de dood en op deze manier vrijer en innerlijk rijker te worden.

De bisschop benadrukt daarbij het belang van soberheid, stilte en gebed. Muskens zoekt de begraafplaats van zijn ouders op om daar te filosoferen over God, de eeuwigheid en de hemel. Hij doet dat allemaal aan het begin van de Goede Week, waarin het lijden van Christus centraal staat. Deze dvd is een initiatief van Kruispunt en het bisdom van Breda en bevat een speciale, verlengde versie van de op 1 april 2007 op tv uitgezonden aflevering van Kruispunt.

Daarnaast staan er op deze dvd nog vijf andere beeldbepalende reportages uit het recente bisschoppelijke leven van Muskens:

- Het in samenwerking met vrouwelijke religieuzen gepresenteerde actieplan tegen internationale vrouwenhandel (Kruispunt, 21 september 1997)
- Zijn tweedaagse zwerversbestaan in Amsterdam, aan het begin van de vastenperiode, samen met dakloze Bas (Kruispunt, 1 maart 1998)
- Zijn werkzaamheden als vrijwilliger in de zorgsector, om aandacht te vragen voor de verslechtering van de gezondheidszorg in Nederland (Kruispunt, 21 februari 1999)
- De twee herseninfarcten, de revalidatieperiode daarna en het eerste optreden in het openbaar na zijn revalidatie (Kruispunt, 11 juli 1999 en 2 januari 2000)
- Samen met 2.000 pelgrims per bus naar Rome, met eucharistieviering in de Sint Pieter en audiëntie bij paus Johannes Paulus II (Studio RKK, 30 oktober 2002)

Kortom: een overzicht van de periode 1997 – 2007 van de bekendste bisschop van Nederland. Taalkeuze: Nederlands Beeld: 4:3, 16:9 Geluid: Stereo
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 136:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.