Aarde Vanuit De Hemel 3

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Natuur & Dierenleven 123
Cover van de film 'Aarde Vanuit De Hemel 3'
Releasejaar 2010
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Dit is het derde seizoen van De Aarde vanuit de Hemel, de unieke documentaireserie die ons Moeder Aarde toont zoals we haar nog nooit hebben gezien. De drijvende kracht achter de serie is de Fransman Yann Arthus-Bertrand. Hij maakte in de jaren '80 en '90 internationaal naam als natuurfotograaf. In 1990 richtte hij het Altitude Agency op: de eerste beeldbank ter wereld die volledig gespecialiseerd is in luchtfotografie. In 2000 creƫerde hij de reizende fototentoonstelling 'De Aarde vanuit de Hemel', die wereldwijd 120 miljoen bezoekers trok. Sinds 2006 maakt Arthus Bertrand onder deze noemer dus ook verbluffende documentaires. In dit derde seizoen gaan we op zoek naar verrassende helden die de natuur beschermen, bekijken we de gevolgen het opraken van de aardolie als bron van energie en zien we de schrikbarende erfenis van onze consumptiemaatschappij.

De helden van de natuur:
In deze aflevering richten Yann Arthus-Bertrand en zijn team hun camera's onder meer op het Afrikaanse land Gabon. Het ligt centraal en vormt een soort knooppunt op het continent. Op het oog zijn de natuurlijke rijkdommen nog nauwelijks aangetast door de mens. In heel Gabon wonen ook maar anderhalf miljoen mensen, op een oppervlak dat ruim zes keer zo groot is als Nederland. Driekwart van het land wordt nog bedekt door weelderige jungle. Naast dit ongerepte paradijs laat Arthus-Bertrand ons nog een aantal fascinerende plekken op aarde zien waar helden zich inzetten om de natuur te beschermen.

Als straks de olie op is:
De ontdekking van aardolie als brandstof heeft het leven op aarde voorgoed veranderd. Maar de mensheid is niet zuinig geweest op dit geschenk van de natuur. Op afzienbare termijn zullen we het zonder olie moeten doen. Hoe moet dat straks en welke mogelijke alternatieven zijn er? Om deze vragen te beantwoorden, reist Yann Arthus-Bertrand naar de Verenigde Staten, waar niet alleen veel olie wordt verbruikt maar ook belangrijk pionierswerk wordt gedaan op het gebied van duurzame energie. Verder bezoeken we diverse andere locaties op aarde waar goed te zien is welke onuitwisbare sporen het gebruik van olie heeft achtergelaten.

Nooit genoeg!:
Het lijkt ongelooflijk maar het is waar: vandaag de dag wordt wereldwijd een kwart van het geproduceerde voedsel ongebruikt weggegooid. Dit onthutsende gegeven is het startpunt voor deze aflevering, waarin Yann Arthus-Bertrand en zijn team ons laten zien waartoe ons buitensporige consumptiegedrag zoal leidt. Zo ligt er midden in de Stille Oceaan een schrikbarend snel groeiend, gigantisch eiland van door de mensheid afgedankt plastic. Verder maken we kennis met een aantal minder bekende aspecten van Japan. We brengen bijvoorbeeld een bezoek aan het fascinerende eiland Gunkanjima, ooit dichtbevolkt met mijnwerkers maar nu een verlaten spookstad.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 3 disks, speelduur 330:00 minuten
DVD Bestel!
Dvd, 3 disks, speelduur 330:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.