Adolphe Adam - Giselle

-
Genre: Muziek - Klassiek & Jazz / Onderwerp: Ballet & Dans 139
Cover van de film 'Adolphe Adam - Giselle'
Releasejaar 2011
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Vanuit La Scala komt een enscenering van een archetypisch romantisch ballet op dvd. De productie van Giselle is op basis van de originele choreografie van Jean Coralli en Jules Perrot en wordt gedanst door uitstekende dansers, waaronder twee internationale ballet sterren: Svetlana Zakharova en Roberto Bolle.

Voor het eerst uitgevoerd aan de Academie Royale de Musique in Parijs in 1841 als een 'ballet-pantomime' in twee actes, wordt Giselle geprezen door ballet historici als de apotheose van het romantische ballet. Het ballet is bedacht door de invloedrijke Franse dichter, schrijver, criticus en misschien wel de grootste kampioen van het romantische ballet: Theophile Gautier, die samen met Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges het scenario schreef dat Adolphe Adam inspireerde.

In deze voorstelling wordt Giselle gedanst door Svetlana Zakharova, een Oekraïense ballerina, die opgroeide in de traditie van Sint-Petersburg Maryinsky Ballet en is nu één van de jongste ballerina's van Moskou Bolshoi Ballet, waaronder haar beroemde voorgangster Galina Ulanova, één van de meest beroemde Giselles in de geschiedenis van ballet. Haar partner Albrecht is Roberto Bolle, de huidige ster van La Scala.

De opnames voor deze dvd creëren de sfeer van een nacht in het prachtige La Scala operahuis, terwijl de kijker zicht heeft op de dansers, hun interpretatie en hun artistieke inspanningen.

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 105:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.