Adriana Lecouvreur

-
Genre: Muziek - Klassiek & Jazz / Onderwerp: Klassiek 1227
Cover van de film 'Adriana Lecouvreur'
Releasejaar 2010
DragerBLURAY
TrailerBekijken

Samenvatting

Er wordt zelfs gezegd dat Giuseppe Verdi kort overwogen heeft een opera te schrijven op basis van dit script, toen Cilea in 1899 besloot dit materiaal op muziek te zetten. De wereldpremière van deze opera in Milaan in 1902 was een triomf. Mede door de sterren van die tijd Angelica Pandolfini in de titelrol en Enrico Caruso als Maurizio. Een decennium lang werd het werk regelmatig uitgevoerd in heel Europa en Amerika, daarna verdween het steeds meer uit het repertoire. Na herziening van de score en het plot maakte Adriana Lecouvreur een succesvolle comeback.

De première van de uiteindelijke versie vond plaats in Napels in 1930. Sinds deze tijd zijn de drie belangrijkste rollen van Arturo Colautti libretto met regelmaat vertolkt door grote namen.

In de huidige gestileerde productie van Lorenzo Mariani, met een beperkt decor maar met prachtige rococo kostuums, wordt de rol van de "violet-geparfumeerde moordenares" vertolkt door mezzo-sopraan Marianne Cornetti, een van de meest gevraagde vertegenwoordigers van haar vocale categorie. Tegenover haar, in de rol van Adriana, een sopraan, die als Verdi en verisme specialist ook regelmatig verschijnt bij alle grote internationale operahuizen: Micaela Carosi. Maurizio wordt gezongen door de wereldberoemde tenor Marcelo Álvarez. Zijn timbre, fluweelachtige doch zacht robuust viriel, is bij uitstek geschikt voor karakterisering van Maurizio. Renato Palumbo is heel erg thuis met Cilea's meesterwerk, aangezien het Italiaanse verisme en romantiek de kern vormen van zijn uitgebreide repertoire.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

BLURAY Bestel!
Blu-ray, 1 disk, speelduur 151:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.