Aida's Brothers And Sisters

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Muziek & Podiumkunsten 76
Cover van de film 'Aida's Brothers And Sisters'
Regisseur Jan Schmidt-Garre
Releasejaar 2009
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Intrigerende documentaire over zwarte klassieke zangeressen en zangers tegen de achtergrond van de emancipatie van kleurlingen in de politiek en de maatschappij in de VS. Als je vandaag de dag een top lijst maakt van Opera sterren dan komen namen zoals Willard White, Jessye Norman en Kathleen Battle, om er maar drie te noemen , zonder meer op deze lijst voor. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld Paul Robeson?s heeft jaren lang geworsteld om i.p.v. een "zwarte" zanger de reputatie van "grote" zanger te verkrijgen.

Deze film laat zien hoe groot die strijd is geweest voor de Amerikaanse "zwarte" zangers en zangeressen. Het begint met een van de mooiste stemmen van de 20e eeuw: Marian Anderson met een geweldige opname van ,Ave Maria?. De film laat een nieuws item zien van haar opmerkelijke concert bij het Linclon Memorial in 1939. Nadat haar toegang geweigerd was tot het Constitution Hall, door de "Daughters of the American Revolution". De traditie van klassieke zwarte zangers begon zelfs veel eerder: lang voor Leontye Price, Jessye Norman en zelfs voor Marian Anderson. Sissieretta Jones was aantoonbaar een van de grootste zangeressen in de 19e eeuw van Amerika en zeker de eerste zwarte diva. Sissieretta Jones , de "Black Patti", een zinspeling op de Italiaanse-Amerikaanse primadonna Adelina Patti, trad op voor vier Amerikaanse presidenten en was zo succesvol dat bij een concert in New Yersey, 1000 bezoekers niet konden worden toegelaten.

De film Aida?s Brothers and Sisters richt de kijkers aandacht specifiek op zwarte klassieke zangers en tevens op de fascinerende gemengde stijlen die de afgelopen honderd jaar zijn ontstaan door de confrontatie van de blanke en de zwarte stijl. De confrontatie met de krachtige persoonlijkheid van de zangers en hun muziek demonstreert de humor, de wil om te leven, en een diepe spirituele zwarte cultuur. En misschien voegt het een beetje kleur toe aan de lusteloze blanke cultuur van de eeuwwisseling. Een fascinerende documentaire met moderne en historische opnames van Leontyne Price, Simon Estes, Grace Bumbry, Reri Grist en vele anderen.

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 85:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.