Amazon

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Natuur & Dierenleven 170

Samenvatting

Tijdens deze 6-delige BBC-serie volgen we Bruce Parry (bekend van o.a. Tribe) op zijn enerverende reis langs de grootste rivier van de wereld: de Amazone. Te voet, per boot en met een klein vliegtuigje legt hij ruim 6.000 km af, ontdekt hij de bijzondere natuur rondom de Amazone en ontmoet hij onbekende stammen, coca-boeren, houthakkers, miljonairs en arbeiders uit de illegale mijnen.

Een bijzondere reis waarop de ingewikkelde realiteit van een magisch natuurgebied dat van vitaal belang is voor de hele wereld soms pijnlijk duidelijk wordt.

Afl. 1: Bruce begint aan een heldhaftige reis door de Amazone. Hij begint bij de oorsprong van de rivier, in het Andesgebergte. Vanaf hier reist hij door de gevaarlijke valleien van Peru waar cocaïne geproduceerd wordt.

Afl. 2: Bruce reist verder door de jungle van Peru om de Achuar te bezoeken, een afgelegen stam die strijdt tegen de oliemaatschappijen op hun land. Ook ondergaat hij een grondig sjamaans ritueel in een poging zijn visie te ontdekken.

Afl. 3: Bruce reist naar een verlaten deel van de Braziliaanse Amazone om te ontdekken wat er gebeurt als de buitenwereld contact legt met de geisoleerde stammen.

Afl. 4: Bruce bereikt het reusachtige natuurreservaat van Mamiraua, dat bekend staat om haar schitterende flora en fauna, en is daarmee op de helft van zijn reis. Tijdens zijn verblijf bij de rivierstam Ribeirinho gaat hij op jacht naar de grootste vis van de Amazone: de pirarucu.

Afl. 5: Bruce ontdekt de rijkdom van het regenwoud van de Amazone. Hij feest met de miljonairs van Manaus, de grootste stad van de Amazone, hij leeft samen met arbeiders die hun geluk beproeven in de illegale mijnbouw en hij slaapt onder de sterrenhemel met wetenschappers.

Afl. 6: Bruce komt aan in de Braziliaanse staat Para, waar grote bosgebieden worden gekapt voor het houden van vee. Hier is de strijd om de Amazone op zijn hevigst.
Let op met kinderen tot 12 jaar Drugs Geweld Grof taalgebruik

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 2 disks, speelduur 306:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.