Amazones

-
Genre: Nederlands / Onderwerp: Speelfilms 46
Cover van de film 'Amazones'
Regisseur Esmé Lammers
Cast Monique van de Ven
  Georgina Verbaan
  Monic Hendrickx
  Susan Visser
  Theo Maassen
Releasejaar 2005
Kijkwijzer12 jaar
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

In 'Amazones' maken we kennis met vier vrouwen uit Breda-Noord: LOT, twee kleine kinderen en zojuist gescheiden, haar goede vriendin SAM, met een druk gezin en een werkloze man, RENEETJE, die een klein dochtertje heeft en altijd een beetje coke, en KERS, de iets oudere onderwijzeres van de kinderen van de andere vrouwen, wier man gestorven is en haar weinig heeft achtergelaten. Deze vrouwen worstelen in hun dagelijks leven met allerlei persoonlijke en financiële problemen. Als het water ze werkelijk aan de lippen staat, hebben ze er zo genoeg van om nooit geld te hebben, om voortdurend in angst te moeten leven omdat de huur niet betaald kan worden, om altijd nee tegen hun kinderen te zeggen... ze besluiten wat aan hun situatie te gaan doen. Nu de nood bij alle vier het hoogst is, willen ze een Daad stellen in hun uitzichtsloze leventje bij de zandbak. Ze overvallen een bank bij hen in de buurt en tot hun verbijstering komen ze ermee weg.
Na de eerste succesvolle overval krijgen de vrouwen de smaak te pakken. Wat begint als grap wordt een riskant avontuur, dat hen tot elkaar veroordeelt en algauw de weg terug voorgoed afsluit. Ooit is besloten geen geweld te gebruiken, maar wat als er op een gegeven moment toch echte kogels nodig zijn?
Naarmate hun bankroversbestaan serieuzer wordt, wordt het geschipper tussen hun gewone bestaan als moeder en hun geheime leven als overvaller ingewikkelder en verraderlijker. Een dubbelleven, dat steeds meer stalen zenuwen vereist en dat minstens één van hen gaat opbreken. Want welke gangster moet na een bankoverval om drie uur bij het hek van de kleuterschool staan? Welke gangster moet zijn jaloerse man zo om de tuin leiden dat hij niets vermoedt? Welke gangster moet rekening houden met boodschappen, met de sociale dienst, met een bejaarde moeder en heeft niet eens een rijbewijs?
Let op met kinderen tot 12 jaar Drugs Grof taalgebruik

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 99:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.