American Dream Trilogy

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Regisseurcollecties 15

Samenvatting

De dvd-box American Dream Trilogy bevat drie films van de Iraans-Amerikaanse filmmaker Ramin Bahrani. Adept van in realisme gedrenkte, krachtige verhalen, werd Bahrani bekend met lange speelfilms over "onzichtbare" mensen. Als zoon van Iraanse immigranten heeft hij een zwak voor mensen in de marge van de Amerikaanse samenleving. Beschouwd als één van de meest veelbelovende filmmakers in de Verenigde Staten, werd Ramin Bahrani in 2008 onderscheiden met de prestigieuze Someone to Watch-prijs van de Independent Spirit Awards.

Man push cart


In zijn debuutfilm schildert Bahrani het sombere leven van Ahmad die in Pakistan een rockster was maar in Manhattan moet overleven als straatventer.

Chop shop


Chop Shop is het onsentimentele portret van het gedreven Latino straatkind Alejandro dat woont en werkt in een garage in het als "Iron Triangle" omschreven gebied van de New Yorkse Queenswijk.

Goodbye Solo


In Goodbye Solo is Bahrani's protagonist Solo een goedlachse Senegalese taxichauffeur die in de schaduw van de Amerikaanse droom ronddoolt en besluit zich over een verdoemde ziel te ontfermen.
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Discriminatie Geweld Seks Grof taalgebruik

Bestellen

DVD € 12,99 Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 261:00 minuten
Uiterlijk 21 januari in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.