Nana

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Romantiek & Drama 1101
Cover van de film 'Nana'
Regisseur Kentarô Ôtani
Schrijver Ai Yazawa
Cast Mika Nakashima
  Ken'ichi Matsuyama
  Aoi Miyazaki
  Hiroki Narimiya
Soundtrack NANA Movie OST
Releasejaar 2013
Kijkwijzer12 jaar
Lengte113 minuten
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Maak kennis met een van de meest intrigerende culturen van de oudheid: de wereld van de Etrusken, heersers over Italië en erflaters van het moderne Europa.

Spectaculaire archeologische vondsten uit de nederzettingen en de dodensteden van Italië tonen de Etrusken als machthebbers en levensgenieters van formaat. Zij hielden van competitie en sport: zij introduceerden het gladiatorengevecht en de wagenrace in Italië. Zij namen veel culturele en relgieuze elementen over van de Grieken: het alfabet (dat de westerse wereld nog steeds gebruikt), tempelbouw, schilderkunst en verschillende goden en godinnen. Andere eigenschappen waren typisch Etruskisch: de ingewikkelde rituelen om de toekomst te voorspellen en de unieke positie van de Etruskische vrouw. Het Etruskische gebied lag tussen de rivieren van de Arno en de Tiber. Zij verkregen hun rijkdom door landbouw, handel en mijnbouw. Hun welvaart was legendarisch, evenals hun hang naar luxe, sport en vertier. Hun macht strekte zich over heel Italië uit. Zelfs Rome stond een tijd lang onder Etruskisch bewind. Er is veel van hun cultuur bewaard gebleven, maar er blijven nog vele raadsels: de oorsprong en het dramatische einde van hun beschaving zijn nog steeds een mysterie.

Deze film over de beschaving van de Etrusken laat u ervaren hoe hun cultuur haar sporen heeft nagelaten in vele facetten van onze westerse samenleving.

Bestellen

DVD Bestel!
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.