Pujol, Le Riche, Gillot, Romoli - Giselle, Aprijs 2006

-
Genre: Muziek - Klassiek & Jazz / Onderwerp: Ballet & Dans 109
Cover van de film 'Pujol, Le Riche, Gillot, Romoli - Giselle, Aprijs 2006'
Releasejaar 2009
DragerBLURAY

Samenvatting

Giselle is het klassieke ballet en met al zijn grootsheid en gratie wordt het algemeen beschouwd als de apotheose van het Romantische Ballet. De opname op deze dvd is gebaseerd op de versie uitgevoerd in de Parijse Opera in 1991. Deze versie was weer gebaseerd op de St Petersburg versie met de choreografie van Patrice Bart en Eugène Polyakov, beide Petipa specialisten.

Het decor is in 1924 ontworpen door Alexandre Benois en tot op de dag van vandaag een ijkpunt bij de productie van dit ballet.

Deze productie bestond uit de sterren:Laëtitia Pujol danst de hoofdrol , een combinatie van vlekkeloze techniek en haar bijzondere gevoel voor gratie. Nicolas Le Riche, een internationaal zeer gerespecteerde danser als tegenspeler van Pujol.. Le Riche maakt sinds 1988 deel uit van het gezelschap en is wereldberoemd om zijn kracht, elegantie en schoonheid van expressie. Marie-Agnès Gillot in de rol van Myrtha, the Queen of the Wilis en Wilfried Romoli is de jonge man Hilarion die verliefd is op Giselle.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

BLURAY Bestel!
Blu-ray, 1 disk, speelduur 111:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.