Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Swan Lake

-
Genre: Muziek - Klassiek & Jazz / Onderwerp: Ballet & Dans 112
Cover van de film 'Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Swan Lake'
Releasejaar 2010
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Het Zwanenmeer is het meest succesvolle van alle balletten, in feite is het uitgegroeid tot de belichaming van de klassieke dans. Samen met De Notenkraker en The Sleeping Beauty, vormen ze het grote trio van klassieke balletten op muziek van Tsjaikovski.

Arthaus presenteert de DVD van de productie uit 2004 van de Teatro alla Scala-productie. Twee klassieke ballet sterren in de hoofdrollen: de jonge ballerina Svetlana Zakharova - de vertegenwoordigster van de Russische stijl - als Odette / Odile en Roberto Bolle, de sterdanser van La Scala en de belangrijkste ambassadeur van het hedendaagse Italiaanse Ballet.
Geregisseerd door Florence Clerc en Frederic Olivieri, artistiek directeur van het La Scala Ballet in Milaan. Zij combineren het beste van beide werelden in het ballet: Het brengt de Russische klassieke school samen met de historie van choreografische adaptatie in het Westen.
De versie op deze DVD is gebaseerd op de choreografie van Het Zwanenmeer die op zichzelf is uitgegroeid tot een klassieker: De Burmeister versie van de productie op het Academisch Muziek Theater in Moskou in 1953. Deze productie werd voor het eerst als Lac des cygnes uitgevoerd bij de Opera in Parijs in de jaren 50 en is sindsdien talloze malen aangepast.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 133:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.