-
Genre: Nederlands / Onderwerp: Televisie 16
Cover van de film ''
Regisseur Bram van Erkel
Cast Thom Hoffman
Releasejaar 2008
Lengte55 minuten
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Een oer-Hollands drama met acteurs van naam. Een kijkcijfersucces uit 1986 met meer dan 6 miljoen kijkers. Een prachtige tv-verfilming van het beroemde boek van Herman de Man - dat alles is Het Wassende Water.

De serie speelt zich af in de Lopikerwaard anno 1900, waar de welgestelde boerenfamilie Beijen de hoeve Watersnoodt beheert. Een regelmatig leven, maar met de voortdurende dreiging van overstromingen. En met de angst voor het onbekende en de toorn van God. De dominee dondert: "De straf zal komen en de dijken zullen breken."

Gieljan Beijen (Thom Hoffman) is een stuurse, zwijgzame jongeman die in opstand komt tegen zijn protestantse opvoeding. Eerst gehoorzaamt hij nog aan de strenge stem van zijn moeder, boerin Thera (Kitty Courbois). Hij laat zijn grote liefde Nelia in de steek en trouwt met Aaigie, terwijl hij niet van haar houdt. Aaigie sterft in haar eerste kraambed. Uit woest verdriet en uit protest, slaat Gieljan aan het dolen.


  • Beeld: 4:3

  • Geluid: Dolby Digital 2.0

  • Taalkeuze: Nederlands

  • Extra's:

EXTRA - Documentaire Herman de Man (1986 - 45 min.)

NCRV-documentaire van Jelte Rep over de schrijver van het boek Het wassende water. Als zoontje van een joodse koopman groeide De Man op in de Lopikerwaard. Hij leerde de streek kennen toen hij met koopwaar van boerderij naar boerderij trok. Op die lange tochten werd de schrijver Herman de Man geboren, die zoveel lezers heeft ontroerd met zijn verhalen. Zijn eigen leven was stormachtig en tragisch. In de oorlogsjaren verloor hij het grootste deel van zijn gezin en kort daarna kwam hij om het leven, toen de KLM Dakota waarin hij naar Nederland vloog neerstortte.
Niet schadelijk / Alle leeftijden Angst Geweld Seks Grof taalgebruik

Bestellen

Seizoen 0 DVD Bestel!
Dvd, 3 disks, speelduur 480:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.