Felicia Day

-
Foto van Felicia Day
Bron afbeeldingWikipedia
Geboortedatum28 juni 1979
GeboortelandVerenigde Staten
Kathryn Felicia Day is een Amerikaans actrice. Zij speelde onder meer Vi, één van de meisjes met de potentie om de nieuwe vampire slayers te worden in de televisieserie Buffy the Vampire Slayer en Codex in de komedieserie The Guild. Ze maakte haar filmdebuut in de thriller Delusional uit 2000. Day speelde tevens één van de hoofdrollen in Joss Whedons komische internetmusical Dr. Horrible's Sing-Along Blog, die hij maakte gedurende de staking van de Writers Guild of America in november 2007 tot en met februari 2008.
Day behoort tot een groep acteurs en actrices die geregeld opduiken in projecten van Whedon, zoals ook Nathan Fillion, Eliza Dushku, Amy Acker en Gina Torres. Zo was ze behalve in Buffy en Dr. Horrible's ook te zien in een gastrolletje in Whedons serie Dollhouse. The Guild was daarbij een project waarin Day niet alleen acteerde. Ze was ook schrijfster en producente van de serie.
Day leende haar stem aan personages in verschillende animatieseries, maar ook aan die in verschillende computerspellen. Ze sprak Mary Beth in voor Rock of the Dead, Veronica Renata Santangelo voor Fallout: New Vegas, Tallis voor Dragon Age II en Zojja voor Guild Wars 2.

Filmografie

Cast

Cover van de film 'Bring It On Again' Bring It On Again (Santostefano)
Genre: Kinderen & Familie
Onderwerp: Komedie
2004

Links

IMDB Website Twitter Facebook
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.