Marceline Day

-
Foto van Marceline Day
Bron afbeeldingWikipedia
Geboortedatum24 april 1908
Overlijdingsdatum16 februari 2000
GeboortelandVerenigde Staten
Marceline Day, geboren als Marceline Newlin was een Amerikaans actrice.
Day werd geboren als jongere zus van actrice Alice Day en werd opgevoed in Salt Lake City. Toen haar zus in 1923 een zwempakmodel werd voor Mack Sennett, besloot Marceline Newlin ook te willen acteren. In 1924 werd ze tegenover haar zus in de Harry Langdon-vehikel Picking Peaches gecast. Day was aan het begin van haar carrière in verschillende korte films te zien.
Daarnaast maakte ze in een korte periode regelmatig verschijningen in westerns. Ze zou het liefje spelen van verschillende cowboysterren, waaronder Hoot Gibson, Art Acord en Jack Hoxie. In haar latere carrière zou ze tegenover internationale beroemheden gecast worden, zoals Lionel Barrymore, Lon Chaney, Ramón Novarro, Norman Kerry, John Barrymore en Buster Keaton.
In 1926 werd Day uitgeroepen tot een van de WAMPAS Baby Stars, een campagne die nieuwkomende actrices sponsoort. Andere Baby Stars van dat jaar waren Joan Crawford, Janet Gaynor, Mary Astor en Dolores del Río. De campagne droeg bij aan Day's populariteit en het resulteerde erin dat ze tegenover John Barrymore gecast werd in The Beloved Rogue.

Links

IMDB
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.