Sammy Davis, Jr.

-
Geboortedatum8 december 1925
Overlijdingsdatum16 mei 1990
GeboortelandVerenigde Staten
Samuel George Davis, beter bekend als Sammy Davis jr., was een veelzijdige Amerikaanse entertainer. Hij danste, zong, speelde vibrafoon, trompet en slagwerk, acteerde en imiteerde.
Sammy Davis Jr werd geboren als de zoon van Elvera Sanchez, een Puerto Ricaanse Amerikaan, en Sammy Davis sr., een Afro-Amerikaan, die beiden variétédansers waren. Hij werd opgevoed door zijn grootmoeder van vaders zijde. Toen hij drie jaar oud was, scheidden zijn ouders.
Zijn vader, die de zeggenschap over zijn zoon niet wilde verliezen, nam hem mee op reis. Zo leerde Sammy dansen van zijn vader en zijn "oom" Will Mastin, die de dansgroep leidde waar Davis sr. bij werkte. Davis jr. sloot zich als jong kind aan bij de act, waarmee het Will Mastin Trio een feit werd.
Mastin en zijn vader beschermden hem tegen racisme. Racistische opmerkingen werden "vertaald" als zijnde uitingen van bijvoorbeeld jaloezie, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin Davis in het Amerikaanse leger diende, werd hij voor het eerst met sterke raciale vooroordelen geconfronteerd. Later zei hij hierover: Binnen een dag was de hele wereld anders. Er was niet één kleur meer.

Filmografie

Cast

Cover van de film 'Diamonds Are Forever' Diamonds Are Forever (Hamilton)
Genre: Actie & Avontuur
Onderwerp: Actie
2012

Links

IMDB Website Facebook
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.