13 In De Oorlog

-
Genre: Actie & Avontuur / Onderwerp: Oorlog 316
Cover van de film '13 In De Oorlog'
Regisseur Marcel Goedhart
Cast Hugo Haenen
  Marleen Stoltz
  Selma Avkapan
  Sigrid ten Napel
  Documentary
Releasejaar 2009
Kijkwijzer9 jaar
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

De Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van kinderen.

In deze 13-delige geschiedenisserie neemt presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken historische locaties en zien authentieke archiefbeelden. In de aangrijpende dramascènes worden de meest belangrijke thema's van de Tweede Wereldoorlog uitgelegd. Van de bezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog in Nederlands Indië.

Lisa bezoekt belangrijke historische plekken waar de sporen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar zijn en vertelt hoe het geweest moet zijn voor kinderen in die moeilijke tijd. Tegelijk zien we de 'echte' archiefbeelden uit die tijd, waardoor je kunt zien hoe het écht was in de oorlog.

Daarnaast is 13 in de oorlog een prachtige dramaproductie, met 13 films over kinderen die in de oorlog 13 jaar waren. Met deze prachtige films wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog een levend, aangrijpend verhaal, toegankelijk en invoelbaar voor kinderen van vandaag.
Let op met kinderen tot 9 jaar Angst

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 2 disks, speelduur 260:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.