4 Maanden, 3 Weken & 2 Dagen

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Overig Europees 3
Cover van de film '4 Maanden, 3 Weken & 2 Dagen'
Regisseur Cristian Mungiu
Cast Laura Vasiliu
  Anamaria Marinca
  Alex Potocean
  Vlad Ivanov
  Movie
Releasejaar 2008
Kijkwijzer12 jaar
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

1987. In een Roemeense stad delen twee studentes een kamer. Ze zitten volop in de examens, maar toch bereiden ze zich op iets anders voor. Gabita is ongewenst zwanger en pakt gelaten haar reistas in. Otilia is meer vastberaden: ze doet boodschappen, schraapt geld bij elkaar, boekt een hotel en legt contact met een zekere meneer Bebe. Ze rent en regelt en ze moet tussendoor ook nog verschijnen op een familiefeest van haar vriend. De zeer gevaarlijke onderneming zal een grote beproeving blijken, maar Otilia heeft alles voor haar vriendin over, letterlijk alles, in de wetenschap dat vrouwen elkaar nodig hebben om te overleven.

Deze ode aan de vriendschap krijgt vorm in een spannende thriller die tevens een scherp beeld geeft van de vrouwvijandige bevolkingspolitiek van dictator Ceausescu.
Op de tweede dvd wordt de historische achtergrond van de speelfilm getoond in de documentaire Children of the Decree. Het is aangrijpend om te zien hoe Ceausescu tussen 1966 en 1989 vrouwen dwong om moeder te worden. Hij verbood abortus en anticonceptie om een nieuw Roemeens volk te creƫren. Dit 'baren op bevel' had afschuwelijke en vaak dodelijke gevolgen voor de miljoenen vrouwen die hun ongewenste zwangerschap illegaal moesten afbreken.
Let op met kinderen tot 12 jaar

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 113:00 minuten
DVD Bestel!
Special edition, Dvd, 2 disks, speelduur 113:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.