80 Jaar: De Vierdaagse

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Cultuur 226
Cover van de film '80 Jaar: De Vierdaagse'
Releasejaar 2012
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

De Nijmeegse vierdaagse is in meer dan honderd jaar uitgegroeid tot het grootste wandelevenement van de wereld met jaarlijks tienduizenden deelnemers. De dubbel-dvd 'De vierdaagse' geeft een uniek beeld van deze bijzondere wandelvierdaagse van vroeger tot nu.

In de hoofdstukken Klaar voor de start, Militairen, Afzien, Via Gladiola, Bijzondere deelnemers en Jubileumedities is aandacht voor de start in Nijmegen, de deelname van de vele binnen- en buitenlandse militairen die met bepakking maar liefst 40 kilometer per dag afleggen, blaren, regen en hitte en de feestelijke binnenkomst op de Via Gladiola.

Daarnaast toont de dvd bijzondere deelnemers, zoals Mies Klaver die in 1985 voor de vijftigste keer meeliep en Prins Claus die in 1967 zijn vierdaagsekruis opgespeld kreeg door Prinses Beatrix. Ook kunt u genieten van jubileumedities, zoals de vijftigste vierdaagse in 1966 en van beelden van de vierdaagse van voor de Tweede Wereldoorlog, zoals uit 1937, toen Prins Bernhard zich onder de toeschouwers bevond. De dvd De vierdaagse bevat ruim twee uur aan bijzondere archiefbeelden. Samen vormen de fragmenten een prachtig beeld van de vierdaagse, vanaf 1927 tot heden.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 2 disks, speelduur 120:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.