A Christine Schafer Special

-
Genre: Muziek - Klassiek & Jazz / Onderwerp: Klassiek 678
Cover van de film 'A Christine Schafer Special'
Releasejaar 2003
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Dit dubbele programma met zangeres Christine Schäfer biedt klassieke muziek in een nieuwe visuele context.
In Dichterliebe (2000), een film van Oliver Herrmann, gebaseerd op Robert Schumann’s liederen-cyclus, vervagen de grenzen tussen recital en werkelijkheid. De gekozen omgeving – een nachtclub in het centrum van Berlijn – schept een intieme, donkere sfeer waarin de liederen worden uitgevoerd zoals in de tijd dat ze geschreven werden. Door op deze manier naar de oorsprong terug te gaan, wijkt de film af van de concertatmosfeer waarin liederenrecitals tegenwoordig gewoonlijk worden uitgevoerd.
In de film One Night. One Life. (1999), gebaseerd op de cyclus Pierrot Lunaire (Arnold Schönberg’s opus 21) heeft regisseur Oliver Herrmann een surrealistische – soms groteske – droomwereld geschapen. Deze is gesitueerd in een moderne stad, waar Pierrot (Christine Schäfer) als een geest doorheen beweegt.
In elk nieuw nummer trekt zij door verschillende omgevingen en niveau’s van de wereld om ons heen: zoals een abattoir, een peep-show, een station of een supermarkt.
Deze DVD wint nog aan zeggingskracht door de toevoeging van een 45 minuten durend interview met Christine Schäfer waarin zij spreekt over haar leven, carrière en visie op de klassieke muziek.

Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 126:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.