Adolf Eichmann - Geheime Memoires

-
Genre: Actie & Avontuur / Onderwerp: Oorlog 80
Cover van de film 'Adolf Eichmann - Geheime Memoires'
Releasejaar 2004
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Hij was verantwoordelijk voor de moord op zes miljoen Joden, maar veertig jaar na zijn executie blijft hij nog steeds een mysterie. Hoe kwam deze middelmatige vertegenwoordiger aan zoveel macht binnen de SS? Wat dreef hem? Wat was het geheim voor zijn succes? Wie was de echte Adolf Eichmann?

De geheime memoires van Adolf Eichmann betreffen niet alleen een diepteprofiel van één man. Geschoten in heel Europa, is dit de eerste documentaire die Eichmanns omgeving openbaart en inzicht geeft in de tragedie van de 'Final Solution' vanuit de betrokkenen, de moordenaars zelf.

De geheime memoires zijn grotendeels gebaseerd op de recent verschenen geheime dagboeken en geven voor de eerste maal in de geschiedenis een uniek inzicht in zijn motieven en innerlijke gedachten. Eichmann zet uiteen hoe hij het 'Eichmann-systeem' perfectioneerde dat direct leidde naar de gaskamers.

De documentaire geeft tevens inzicht in de recent ontdekte materialen uit de Duitse Stasi-archieven en nooit eerder vertoonde beelden. Hij bevat interviews met mensen die Eichmann ontmoet hebben, zoals zijn Joodse kok die hem een kind zag vermoorden, Teddy Kollek die met hem onderhandelde in Wenen, Eli Wiesel die Eichmann de transporten naar de dood zag inspecteren en de gevangenisbewaker die hem heeft opgehangen.
.
Niet schadelijk / Alle leeftijden Geweld

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 114:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.