Antonio Carluccio Southern Italian Feast 1 - Sardiniã« & Campaniã«

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Cultuur 92
Cover van de film 'Antonio Carluccio Southern Italian Feast 1 - Sardiniã« & Campaniã«'
Regisseur Caius Julyan
Releasejaar 2007
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

"Eenvoudig klaar te maken en overheerlijk", zegt Antonio Carluccio, een vurig pleitbezorger van de keuken van zijn land. Zes weken lang maakt hij een
gastronomische reis door Zuid-Italië, waarbij hij van Sardinië naar Sicilië, van Campanië naar Calabrië trekt en Rome, Puglië en Basilicata bezoekt. Onder een stralend blauwe hemel slaat de maestro intussen een praatje met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de streek. Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid Italië, niettegenstaande haar lange en roemrijke geschiedenis, een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

SARDINIË:
Op Sardinië bezoekt Antonio Carluccio de militaire school waar hij als 18-jarige zijn opleiding kreeg. Hij licht er de keuken door, om na te gaan of een
leger tegenwoordig echt op zijn maag marcheert. Voorts stopt hij bij een lokale wijngaard en bereidt er heerlijke exotische champignons op een geïmproviseerde barbecue. Dan trekt hij naar het afgelegen Barbagia-hoogland, waar hij de herders opzoekt die in de heuvels leven en werken. Hij eet met hen in de openlucht en wordt getrakteerd op gerookt vlees, worsten en een ongewoon rijpe kaas – met een onverwacht verrassingsingrediënt.
Later hijst hij de zeilen op een luxejacht rond de exclusieve Costa Smerelda, en bereidt hij voor zichzelf en de eigenaar een feestmaal van verse zeevruchten.

CAMPANIË:
In het hartje van het mooie Campanië waagt Antonio zich aan de specialiteit van de streek: hij leert er pizza op Napolitaanse wijze maken en proeft van het misvormde, maar heerlijke resultaat. Hij stapt een lokale pastafabriek binnen, waar slierten speciaal geruwde spaghetti op reuzegrote rekken worden gedroogd aan de lucht. Antonio bereidt bij de spaghetti een speciale en eenvoudige saus op basis van pancetta, porcini, kerstomaten en tonijn. Met de hulp van de fabrieksarbeiders brengt hij de kijkers de knepen bij van het eten van de glibberige pasta. Hij gaat op zoek naar een andere Italiaanse specialiteit en bezoekt een melkveebedrijf net buiten Napels, dat de vermaarde mozzarellakaas maakt van de melk van een 400-koppige kudde van waterbuffels. Na het bereidingsproces bekeken te hebben, verwerkt Antonio het lekkere resultaat in een gerecht voor een bruiloft aan de fraaie kust van Amalfi. Tegen de achtergrond van een verbluffende zonsondergang vergast de reizende chef het gelukkige paar op hartvormige stukjes mozzarella, gedompeld in paneermeel en gebraden in olijfolie.


Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 60:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.