Cinema De France 3

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Frans 340
Cover van de film 'Cinema De France 3'
Regisseur Leos Carax
Cast Juliette Binoche
  Audrey Tautou
  Isabelle Huppert
Releasejaar 2009
Kijkwijzer16 jaar
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Caché:
Georges, presentator van een literair tv-programma, ontvangt pakketjes met verontrustende tekeningen en videobanden. Ongemerkt zijn er beelden van zijn huis en familie opgenomen. De politie kan weinig doen omdat er geen onmiddellijk gevaar dreigt. Geleidelijk aan worden de banden steeds persoonlijker en gaat Georges zelf op zoek. Hij moet gaan graven in zijn verleden om er achter te komen wie hem bedreigt.

Ensemble c'est Tout:
De 26-jarige Camille werkt 's nachts als schoonmaakster in anonieme kantoorgebouwen en kan daarmee net rond komen. Ze woont in een klein vochtig appartement zonder verwarming. Wanneer ze ziek wordt verleent Philibert, die in een aanzienlijk luxer appartement in hetzelfde gebouw woont, haar onderdak. De humeurige huisgenoot Franck zorgt voor een gespannen kennismaking, maar langzaam aan groeien de drie steeds meer naar elkaar toe.

Les Amants du Pont Neuf:
De oudste brug van Parijs, de Pont Neuf, vormt het décor voor de ontmoeting tussen twee jonge zwervers: Alex, een mislukt circusartiest met een drankprobleem en Michèle, een schilderes die door een mislukte relatie de straat op wordt gedreven en door een ziekte langzaam blind wordt. Het dakloze bestaan is hard, en Michèle wordt steeds afhankelijker van Alex. De twee geliefden delen hun overlevingsavonturen en proberen langzamerhand weer grip op het leven te krijgen.

Les Souers Faché:
Louise, een schoonheidsspecialiste uit Mans, gaat drie dagen bij haar zus Martine logeren in Parijs. Ze heeft een afspraak met een uitgever die interesse voor haar manuscript heeft. Martine kan zich niet voorstellen dat haar eenvoudige zus ook maar iets interessants te melden heeft. Martine lijkt alles te hebben om gelukkig te zijn, maar ze mist iets in haar leven. Het mondaine Parijse leven mist elke oprechtheid. In tegenstelling tot haar zus is Louise perfect tevreden met haar leven. In de drie dagen die de zussen samen doorbrengen, gaat Martine zich mateloos ergeren aan het evidente geluk van haar zus en vliegt haar leven in stukken uiteen.
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Drugs Geweld Grof taalgebruik

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 4 disks, speelduur 415:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.