Kruispunt kloosterserie 2007

-
Genre: Documentaires / Onderwerp: Cultuur 76
Cover van de film 'Kruispunt kloosterserie 2007'
Releasejaar 2007
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

Ook in de zomer van 2007 heeft het RKK tv-programma Kruispunt weer de jaarlijkse kloosterserie gepresenteerd. Ditmaal voerde de reis naar België, waar vijf Vlaamse kloosters zijn bezocht, waaronder een abdij die de deuren maar zelden openstelt. Presentator Leo Fijen praat met Vlaamse abten en abdissen over de grote spirituele vragen van deze tijd.

De serie begint in de prachtige abdij van Averbode, waar de Norbertijnen meesters zijn in de liturgie. Aan het woord komt prior Eric Seghers. Daarna reizen we door naar Weelde, waar de karmelietessen nog het strenge leven leiden van de beslotenheid. Een gesprek met zuster Kristine, voormalig priorin en nu voorzitter van de federatie van karmelietessen in België. In aflevering 3 is het woord aan de abt van de trappisten in Westvleteren: Manu van Hecke, in een klooster dat zijn deuren niet vaak openstelt voor buitenstaanders, maar waar het beste bier ter wereld gebrouwen wordt. Vervolgens spreekt Leo Fijen met dom Dirk Hanssens van abdij Keizersberg in Leuven, waar vijf benedictijnen de kunst van het goede leven oefenen. De Kruispunt kloosterserie eindigt met zuster Hannah in Loppem, waar veel jonge benedictinessen laten zien dat het monastieke leven nog vitaliteit en toekomst heeft.

Deze dvd bevat alle afleveringen van de serie, maar ook uniek bonusmateriaal dat niet is uitgezonden en een folder met daarin informatie over de bezochte kloosters en foto's van de lokaties van deze abdijen en priorijen.
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 225:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.