Pastorale 1943

-
Genre: Filmhuis & Internationaal / Onderwerp: Cult Klassiekers 3
Cover van de film 'Pastorale 1943'
Regisseur Wim Verstappen
Cast Sylvia Kristel
Releasejaar 2005
DragerDVD
TrailerBekijken

Samenvatting

De plaatselijke drogist Poerstamper is lid van de NSB. De plaatselijke pianostemmer, bloemenkweker, restauranthouder en de directeur van het distributiekantoor zitten in het verzet. Dit verzet houdt in: onderduikadressen versieren en bruggen en bunkers aan Engeland doorseinen.
De lerares Engels is volgens iedereen fout, want zij houdt het met een Duitse officier. Later blijkt dat zij in bed kostbare gegevens voor de ondergrondse lospeutert. Op een onderduikboerderij loopt het op een gegeven moment uit de hand. Marie, de dochter des huizes, die het een lange tijd heeft gedaan met een jonge onderduiker, legt het aan met de zoon van Poerstamper. De jonge onderduiker krijgt van Marie de bons en meldt zich voor de Arbeitseinsatz en verraadt zijn vroegere onderduikadres. Er volgt een inval. Iedereen wordt weggevoerd en de boerderij wordt in de as gelegd.
De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Frederik de Groot, Renee Soutendijk en Hein Boele. Drie toppers uit de Nederlandse film geschiedenis. Terug in de tijd met het authentieke materiaal uit 1978!
Geluid: Stereo / Autenthiek materiaal, Nederlands gesproken
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Bestellen

DVD Bestel!
Dvd, 1 disk, speelduur 127:00 minuten
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede boeken?
Bezoek Leukomtelezen.